Bunny lines voor en na

Bunny lines

Bunny Lines zijn de horizontale lijntjes die verschijnen bij het optrekken van de neus. Vaak komt dit voor op het moment dat we lachen, onze ogen dichtknijpen of tijdens het fronsen. Of ze nu genetisch bepaald zijn of het gevolg zijn van gezichtsuitdrukkingen die regelmatig herhaald worden, deze lijntjes zijn vaak een belangrijk aandachtspunt voor als je op zoek bent naar gezichtsverjonging.

De term bunny lines komt voort uit de gelijkenis die getrokken kan worden tussen de fijne lijntjes die verschijnen tijdens het optrekken van de neus en de neus van konijn die een vergelijkbare plooi laat zien tijdens het bewegen van de neus spieren.

Deze vervelende lijntjes zijn voor veel mensen een reden om deze met een bunny lines behandeling te verminderen. In deze blog kom je alles te weten over de botox behandeling die bunny lines verminderd en wat het resultaat na de behandeling wordt.

Waarom heb je bunny lines?

Bunny lines ontstaan naarmate je ouder wordt en je vaker de gezichtsspieren rond je neus gebruikt. Iedere keer als je je neus optrekt ontstaan er meer horizontale lijntjes. Het ontstaan van bunny lines is een natuurljk aspect van het verouderingsproces. De lijntjes worden zichtbaar halverwege de 20 als de huid begint te verouderen.

De plooien worden niet enkel veroorzaakt door het optrekken van de neus, maar ook door lachen en fronsen. Omdat je dit vaak doet zonder na te denken, is het nagenoeg onmogelijk om bewuste spierspanningen te voorkomen. Het ontstaan van bunny lines is dan ook volkomen natuurlijk.

Hoe werkt de bunny lines behandeling?

Een bunny lines behandeling heeft als doel om de activiteit van de spiertjes rondom de neus te verminderen. Hierdoor verdwijnen de vervelende lijntjes als sneeuw voor de zon. Door middel van een tijdelijke spierontspanner zoals botox of botuline toxine, zullen de spieren ontspannen en worden de rimpels rondom je neus minder zichtbaar. Door de spierontspanner wordt de behandeling vrijwel pijnloos uitgevoerd door gespecialiseerde artsen.

Tijdens de consultatie zullen we je wensen bespreken en de geschiktheid van de behandeling beoordelen. Ook worden de verwachte resultaten en mogelijke bijwerkingen doorgenomen. Hierna wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Als voorbereiding wordt de huid grondig gereinigd en wordt er soms een verdovende crème aangebracht om het ongemak van de injecties zoveel mogelijk te verminderen. Hierna injecteert de arts kleine hoeveelheden spierontspanner in de spieren aan de zijkanten van de neus. Het gehele proces neemt tussen de 15 en 30 minuten in beslag.

Wat te doen na de botox behandeling?

Na de behandeling kan het zijn dat je wat roodheid, zwelling of blauwe plekken ervaart op de plekken waar de injecties geplaatst zijn. Dit verdwijnt echter snel, en de verwachting is dan ook over het algemeen dat je je normale leven direct weer kunt hervatten. We raden je echter aan om tot een dag na de behandeling geen fysieke inspanningen te leveren of het behandelde gebied aan te raken.

Voor een effectieve behandeling is het aan te raden om 4-6 uur na de behandeling geen make-up te dragen. Dit helpt om eventuele irritatie te minimaliseren en bevordert een optimale werking van de behandeling.  Het gebruik van make-up op behandelde gebieden kan ook het risico op infectie vergroten en het herstel vertragen.

Hoe lang duurt het voordat je resultaat ziet?

Het effect van de behandeling verschilt per persoon, maar is normaal gesproken binnen enkele dagen tot een week na de behandeling zichtbaar. Enkele uren na de behandeling is je huid en het behandelde gebied zich nog aan het herstellen, en dit kan wat ongemak, zoals een lichte zwelling, opleveren. Dit is na enkele uren tot een dag verdwenen. Binnen enkele dag zie je subtiele verbeteringen van het behandelde gebied. Binnen enkele dagen zijn subtiele verbeteringen zichtbaar in het behandelde gebied. De spieren ontspannen zich geleidelijk en de rimpels zullen vervagen. 

Een week tot twee weken na de behandeling zie je significante resultaten. Dit houdt in dat de rimpels en lijntjes een stuk minder zichtbaar zijn dan voor de behandeling. De effecten van de behandeling houden over het algemeen 3 tot 4 maanden aan. Voor een blijvend resultaat kan de behandeling daarna weer herhaald worden.

Conclusie

Bunny Lines kunnen door veel mensen als vervelend ervaren worden. Omdat deze lijntjes niet te voorkomen zijn, kiezen veel mensen voor een behandeling die deze lijntjes verminderd. Door middel van een spierontspanner wordt de activiteit van de spiertjes verminderd, waardoor de rimpels minder zichtbaar zullen zijn. De bunny lines behandeling zorgt ervoor dat je vrijwel pijnloos van deze vervelende lijntjes afkomt. Het effect van de behandeling is binnen een paar dagen al zichtbaar en houdt over het algemeen 3 tot 4 maanden aan. Daarna zal het lichaam de botox vanzelf afbreken en kan de behandeling opnieuw worden uitgevoerd.

Blijf jij ook graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen? Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste de nieuwste posts, ontwikkelingen, nieuwtjes, leuke acties en veel meer!

Geschreven door:

Drs. Jelle Claassen

Cosmetisch arts bij Kliniek voor Jou

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van alle nieuwtjes en ontwikkelingen met onze nieuwsbrief!

Afspraak, vraag of opmerking?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Afspraak maken