Contact

Locatie Uden

Volkelseweg 2A

5405 NA, Uden

Maandag: 9:00 tot 17:00
Dinsdag: 17:00 tot 21:30

Locatie Nijmegen

Frankrijkstraat 143 – 145,

6663 MB, Nijmegen – Lent

Maandag: 18:00 tot 21:00
Dinsdag: 9:00 tot 12:00
Woensdag: 10:00 tot 15:00
Donderdag: 13:00 tot 21:00
Vrijdag: 13:00 tot 16:00
Zaterdag: 10:00 tot 13:00

Locatie Deurne

Molenstraat 69

5751 LC, Deurne

Dinsdag: 13:00 tot 22:00

Plan een kosteloos adviesgesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Overweeg je een cosmetische behandeling zoals botox of fillers, maar zit je nog vol met vragen? Bij Kliniek voor Jou begrijpen we dat. Er zijn veel vragen over deze behandelingen en het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn.

Hier hebben we enkele van de meest voorkomende vragen beantwoord die cliënten van onze kliniek hebben als het gaat om botox en fillers. We hopen dat we hiermee wat vragen bij je weg kunnen nemen.

Botox is een injecteerbare spierverslapper die vaak voor cosmetische doeleinden wordt gebruikt. Het werkt door de activiteit van de spieren in het gezicht te verminderen, waardoor rimpels kunnen verminderen of de vorming ervan kan worden voorkomen. 

Een filler daarentegen is een injecteerbare gel op basis van hyaluronzuur die wordt gebruikt om volume terug te brengen of toe te voegen aan het gelaat. Hierbij kun je denken aan de gezichtscontouren of de lippen. Een filler kan de verslapping in het gezicht verminderen en rimpels verzachten. Veel gebruikte fillers zijn op basis van hyaluronzuur zoals de fillers van Juvéderm en Restylane.

De beste manier om erachter te komen of u een goede kandidaat bent voor een van beide behandelingen is door middel van een consult met een van onze ervaren cosmetisch artsen. Een consult is kosteloos en vrijblijvend in onze kliniek.

Onze artsen evalueren uw individuele behoeften en bepalen of u baat hebt bij een behandeling. Over het algemeen zijn zowel botox- als filler behandelingen populair bij volwassenen van elke leeftijd die tekenen van veroudering zoals rimpels of lijnen in hun gezicht willen minimaliseren.

Tijdens je eerste consultatie met je arts zal hij of zij jouw specifieke wensen beoordelen voordat er een persoonlijk behandelplan, speciaal op maat voor jou, gemaakt wordt. Tijdens deze afspraak zullen er vragen gesteld worden over je medische voorgeschiedenis en levensgewoonten om te beoordelen of een behandeling geschikt is voor jou.

Er zal ook uitgelegd worden welke soorten producten gebruiken worden, samen met de mogelijke risico’s en voordelen, voordat er overgegaan wordt tot een behandeling! 

Iedereen ouder dan 18 jaar mag in Nederland een behandeling van zowel botox als fillers ondergaan.

Bij zwangerschap en bepaalde medische aandoeningen zal de arts toch kiezen om een behandeling af te raden. Dit zal worden besproken tijdens je consult. 

Het belangrijkste verschil tussen een botox en een filler behandelingen is hun verschillende werkingen. De werking van botox berust op het laten ontspannen van de gezichtsspieren om de vorming van rimpels tegen te gaan.

Filler daarentegen voegen volume toe onder de huid waar zich al rimpels hebben gevormd om ze minder zichtbaar te maken. De resultaten lijken op elkaar, maar ze werken verschillend op verschillende delen van uw gezicht en op verschillende soorten rimpels:

  • Dynamische rimpels die ontstaan door beweging (deze reageren het best op botox).
  • Statische rimpels die ontstaan door volumeverlies en verslapping van de huid (deze reageren beter op fillers).

En hoewel bij beide behandelingen injecties in de huid plaatsvinden. Zijn het twee wezenlijk andere behandelingen met ieder een eigen doel. Om je wensen perfect af te stemmen met het beoogde resultaat dien je met je arts je wensen te bespreken voordat je met de behandeling begint. Zo komen we samen tot de juiste behandeling en daarbij ook het beste resultaat.

De effecten van botox duren meestal 3-4 maanden, terwijl fillers meestal 12-18 maanden resultaat geven. Dit is ook afhankelijk van het gebruikte product. Na deze periode kan het zijn dat je de behandeling dient te herhalen om het gewenste resultaat te behouden.

De kosten van zowel botox als filler behandelingen variëren op basis van verschillende factoren. Belangrijk hierin is het aantal eenheden/hoeveelheden dat per behandeld gebied moet worden geïnjecteerd. Tijdens een consult kan de arts bepalen welke eenheden/hoeveelheden er gebruikt dienen te worden.

Zo kan de prijs altijd gegeven worden voordat de behandeling begint, dus aarzel niet om ons te vragen naar prijsinformatie tijdens uw eerste consultatie. Op onze tarieven pagina worden de kosten handig op een rijtje gezet.

 Afgezien van wat roodheid en zwelling op de injectieplaatsen na de behandeling zijn er doorgaans geen belangrijke bijwerkingen verbonden aan deze behandelingen wanneer ze worden uitgevoerd door een ervaren cosmetisch arts die met hoogwaardige en goedgekeurde (FDA) producten werkt.

Het is echter altijd belangrijk om mogelijke risico’s met je arts te bespreken voordat je de behandeling ondergaat, zodat je precies weet waar je aan toe bent. De arts zal hiernaar dan ook vragen tijdens het consult middels een medische vragenlijst.

U mag na de behandeling de eerste 4 uur niet plat gaan liggen (dan verspreidt de botuline toxine zich te veel en mogelijk in ongewenste richting). Direct na de behandeling dient u de spieren die behandeld zijn 2  intensief te gebruiken. Dus fronsen, verbaasd kijken of lachen is belangrijk.

Na de behandeling dient u 4 uur geen producten zoals een creme of make up aan te brengen op het behandelde gebied. Hierna mag u weer make-up aanbrengen, het gezicht wassen  of schoon maken. Ook intensief sporten dient te worden vermeden tot 4 uur na de behandeling.

De meeste mensen vinden de behandelingen zeer draagzaam tot pijnloos. De naalden die we bij Kliniek voor Jou gebruiken voor deze behandelingen zijn namelijk de allerkleinste op de markt, dus er zal slechts een licht ongemak optreden tijdens zo’n injectie.

Je arts zal indien nodig voor je comfort een verdovende crème gebruiken.

Er is geen noemenswaardige downtime na beide behandelingen. Je kunt enige zwelling of blauwe plekken op de injectieplaatsen ervaren die binnen enkele dagen na de behandeling verdwijnen. Het is belangrijk dat je het behandelde gebied gedurende deze periode niet aanraakt of wrijft om verdere irritatie of ontsteking te voorkomen.

Bovendien is het beter om jezelf gedurende 48 uur na de behandeling niet bloot te stellen aan extreme temperaturen (zoals sauna’s) om een optimale genezing en resultaat van je behandeling te garanderen. 

Dit hangt ervan af wat voor resultaat je wilt en hoeveel correctie nodig is om jouw wens te verwezenlijken. Veel klanten hebben echter meerdere sessies nodig, verspreid over meerdere weken of maanden, om het gewenste resultaat te bereiken.

De arts kan je een passend aantal behandelingen aanbevelen op basis van je wensen.

Afspraak maken