Cosmetisch arts KNMG

Misschien heb je het wel eens opgemerkt dat sommige artsen naast de titel cosmetisch arts ook KNMG daaraan toevoegen. Maar waarvoor staan nu precies die letters achter de titel cosmetisch arts? Sinds 1 juli 2019 is de titel cosmetisch arts KNMG beschermd in Nederland. Voorheen kon iedere arts zich een cosmetisch arts noemen en werden zij niet getoetst op hun bekwaamheid. Met de titel cosmetisch arts KNMG is hier verandering in gekomen. Enkel geselecteerde artsen welke hun bekwaamheid hebben aangetoond mogen deze KNMG titel dragen.

Cosmetisch artsen die KNMG-erkend zijn hebben een tweejarige opleiding gevolgd bij SOCG (Stichting Opleiding Cosmetische Geneeskunde). De opleiding is een combinatie van praktijk en theorie waarbij veel dossiers opgebouwd moeten worden en de artsen in opleiding tot specialist (AIOS) examens moeten afleggen. Daarnaast leert de AIOS ook om juiste voorlichting te geven aan klanten.

Naast het volgen van deze opleiding worden er ook eisen gesteld aan deze artsen vanuit de NVCG (de cosmetische beroepsvereniging). Zo moeten zij werken volgens strenge protocollen en voldoen aan de norm van het jaarlijks aantal te behandelen klanten. Alleen dan mag deze titel gedragen en behouden worden. De titel KNMG-erkend cosmetisch arts is dan ook een keurmerk welke laat zien dat de betreffende arts beschikt over voldoende ervaring en de behandelingen beheerst.

Wat betekent de titel voor jouw als klant?

Wanneer je als klant kiest voor een behandeling bij een KNMG-erkend cosmetisch arts biedt dit zekerheid dat je in goede handen bent. Zo kun je ervan uitgaan dat je behandelaar beschikt over voldoende kennis en ervaring. Voor jou als klant is het dus raadzaam om te kiezen voor een cosmetisch arts KNMG.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Onze KNMG-erkende cosmetische artsen

Bij Kliniek voor Jou werken wij met artsen met zowel KNMG-erkenning als NVCG-certificatie. Er wordt gewerkt volgens de gestelde protocollen en er is ruime ervaring in het uitvoeren van verschillende chirurgische en niet-chirurgische behandelingen.

Kliniek voor Jou

Overweeg je een cosmetische behandeling te ondergaan en ben je op zoek naar een kliniek waar KNMG-erkende en NVCG-gecertificeerde cosmetische artsen werken? Dan ben je bij Kliniek voor Jou aan het goede adres.

In een kosteloos en vrijblijvend consult kun je je wensen met onze cosmetische artsen bespreken en geven zij je vervolgens een passend en eerlijk advies.

Afspraak, vraag of opmerking?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Afspraak maken