NVCG

De Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG), is de beroepsvereniging die zich inzet voor het verlenen van hoogwaardige cosmetische behandelingen in Nederland. Deze organisatie bestaat uit een aantal cosmetisch artsen, die verantwoordelijk zijn voor het leveren van veilige en effectieve behandelingen aan hun klanten. De NVCG werkt er ook aan dat alle leden zich houden aan ethische normen en goed zijn opgeleid op het gebied van cosmetische geneeskunde.

Wat is de NVCG?

De Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde is een beroepsvereniging die in 1991 werd opgericht om de hoogste normen van zorg in de cosmetische geneeskunde en chirurgie in Nederland te bevorderen.

De missie van deze organisatie is ervoor te zorgen dat alle leden oefenen binnen geaccepteerde ethische richtlijnen en behandelingen bieden die zowel veilig als effectief zijn voor hun klanten. Daarnaast streven ze er ook naar om zowel klanten als professionals voor te lichten over nieuwe ontwikkelingen in de cosmetische geneeskunde.

Om aangesloten te kunnen worden bij de NVCG moet een individuele arts of kliniek voldoen aan bepaalde criteria van de organisatie:

Afronding van de juiste kwalificaties en opleiding

Aantoonbaar bijblijven op het gebied van educatie

Volgen van veiligheidsprotocollen bij het uitvoeren van procedures

Bijhouden van gedetailleerde patiëntendossiers

Volgen van veiligheidsprotocollen bij het uitvoeren van procedures

Handhaven van een hoog niveau van hygiëne

Strikt houden aan de ethische richtlijnen die door de vereniging zijn opgesteld

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

 Wat betekent dit voor jou als klant?

Voor klanten die op zoek zijn naar kwaliteitszorg binnen de cosmetische geneeskunde, biedt aansluiting bij een organisatie als de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG) de zekerheid dat je wordt behandeld door ervaren cosmetisch artsen die zich houden aan strikte richtlijnen die zijn opgesteld door de deskundigen op dit gebied. Dit houdt in dat jouw behandelaar niet alleen de juiste techniek heeft aangeleerd maar ook ervoor zorgt dat deze volgens een veilig ontworpen protocol wordt uitgevoerd.

Ten slotte, omdat de leden op de hoogte moeten blijven van alle ontwikkelingen, hebben klanten gegarandeerd toegang tot niet alleen de nieuwste behandelmethodes, maar ook behandelingen die veilig zijn gebleken door uitgebreide tests voordat ze klinisch worden gebruikt.  

Afspraak, vraag of opmerking?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Afspraak maken