Botox

Stoor je je aan rimpels die alsmaar dieper worden? Dan is een botox behandeling misschien wel iets voor jou. Inmiddels is botox uitgegroeid tot een zeer populaire cosmetische behandeling omdat het rimpels kan verminderen en het gezicht een jeugdiger uiterlijk kan geven.

Botox is een merknaam en wordt geproduceerd door Allergan. De marktleider op het gebied van Botuline-toxine type A. De originele botox van Allergan wordt als superieur omschreven vanwege:

Betrouwbaarheid (Al ruim 40 jaar ervaring)

Langdurige resultaten

Hoe werkt Botox?

Botox wordt geproduceerd door de Clostridium botulinum bacterie. Het staat ook bekend als “botulinum toxine” of kortweg “botulinum”. Het werkt door bepaalde gezichtsspieren tijdelijk te ontspannen, waardoor de huid niet meer in plooien gedrukt wordt. Hierdoor kunnen rimpels van je frons, je voorhoofd of elders in je gezicht verzacht worden.

Daarnaast kan het ook gebruikt worden bij overmatig zweten (hyperhidrosis), chronische migraine en spierspasmen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Hoelang blijft het resultaat van botox?

De effecten van botox zijn niet blijvend, maar verdwijnen geleidelijk over enkele maanden, als het lichaam de tijd heeft gehad om de werkzame stof van de injectie – het botulinum toxine zelf – af te breken en op natuurlijke wijze uit te spoelen via urine of zweetklieren.

De effecten duren meestal drie tot vier maanden, waarbij regelmatige behandelingen om de drie maanden worden aanbevolen voor de beste resultaten na verloop van tijd.

Wat zijn voordelen van een Botox behandeling?

Naast het verminderen van rimpels en het geven van een jeugdiger uiterlijk aan je gezicht, zijn er ook andere voordelen verbonden aan het gebruik van Botox. Veel mensen vinden bijvoorbeeld dat hun huid er gladder uitziet nadat ze een botox behandeling hebben ondergaan. Dit komt omdat je huid beter vocht kan vasthouden door ontspannen gezichtsspieren die niet meer zo sterk samentrekken bij het maken van uitdrukkingen zoals fronsen.

Bovendien vinden sommige mensen dat hun hoofdpijn afneemt na een behandeling omdat er minder spierspasmen rond hun voorhoofd en slapen zijn, die bij sommige patiënten spanningshoofdpijn of migraine kunnen veroorzaken.

Voor wie is Botox geschikt?

De artsen bij Kliniek voor Jou zijn ervaren cosmetisch artsen. Zo kun je er zeker van zijn dat je een juiste toediening krijgt. Zo kun je goede resultaten verwachten passend bij jouw wens. Veelvoorkomende botox behandelingen zijn:

Overtuigd dat een botox behandeling bij jou past? Dan ben je bij ons aan het goede adres.

Afspraak, vraag of opmerking?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Afspraak maken