Welke fillers zijn het beste?

Wanneer het gaat om het verjongen van de huid en het herstellen van volume in het gezicht, zijn hyaluronzuur fillers een populaire keuze binnen de cosmetische geneeskunde. De vraag “welke fillers zijn het beste?” kan niet eenduidig worden beantwoord, aangezien de keuze van de beste filler afhangt van diverse factoren, waaronder het behandelgebied, de huidconditie, de gewenste resultaten en de voorkeuren van de cliënt. Dit artikel zal diverse soorten fillers bespreken en inzicht geven in de criteria die bepalen welke filler het meest geschikt kan zijn.

Hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die vocht bindt en helpt bij het behouden van een gehydrateerde en volumineuze huid. Het gebruik van hyaluronzuur fillers is wijdverspreid omdat ze een natuurlijk effect geven en de huid ondersteunen bij het behouden van haar jeugdigheid. Omdat het lichaamseigen stoffen zijn, is de kans op een allergische reactie op fillers die hyaluronzuur bevatten vrij klein. Hyaluronzuur speelt een cruciale rol in het behoud van een stevige, soepele huid. Bij het kiezen van de beste filler, wordt vaak gekozen voor hyaluronzuur fillers omdat ze veilig en tijdelijk zijn. Deze fillers vullen niet alleen rimpels op, maar stimuleren ook de aanmaak van lichaamseigen collageen, wat bijdraagt aan de huidkwaliteit op langere termijn.

Verschillende soorten fillers

Er zijn verschillende fillers op de markt beschikbaar, variërend van zachte fillers, die uitstekend zijn voor het behandelen van fijne lijntjes en het toevoegen van een klein beetje volume, tot stevigere fillers, die geschikt zijn voor het creëren van contouren en het herstellen van volumeverlies in bijvoorbeeld wangen en jukbeenderen. Zachte fillers bieden vaak een meer subtiele en natuurlijke verbetering, terwijl stevige fillers meer structuur en definitie kunnen geven.

Permanente fillers versus tijdelijke fillers

Tijdelijke fillers, zoals die op basis van hyaluronzuur, zijn over het algemeen de veiligste optie omdat ze door het lichaam afgebroken en op natuurlijke wijze geabsorbeerd worden. Permanente fillers blijven lang zitten, maar hebben een verhoogd risico op complicaties en zijn daarom inmiddels al jaren in Nederland verboden.

Filler merken

Er zijn vele filler merken op de markt, waarbij de A merken vaak een FDA-certificaat hebben wat wijst op strenge regulering en bewezen kwaliteit. Deze producten worden wereldwijd verkocht en hebben een sterke reputatie voor veiligheid en effectiviteit. Merken zoals Juvéderm, Restylane en Teosyal staan bekend om hun hoogwaardige hyaluronzuur fillers. Deze worden dan ook vaak gebruikt door gekwalificeerde cosmetisch artsen.

Kinfillers: voor en na de behandeling

Filler behandeling

Een filler behandeling begint altijd met een consult bij een cosmetisch arts, waarin de verschillende soorten fillers worden besproken. De arts werkt samen met de cliënt om de beste filler te selecteren, rekening houdend met de behoeften van het hele gezicht of specifieke gebieden zoals de lippen, wangen, kaaklijn of onder de ogen.

Behandelingen en gebieden

De behandeling met fillers kan gericht zijn op verschillende gebieden van het gezicht. Denk hierbij aan de lippen, waar hyaluronzuur fillers gebruikt kunnen worden om volume toe te voegen of om de contouren te definiëren. In de wangen kunnen fillers gebruikt worden om het gezicht een jongere uitstraling te geven door volumeverlies te herstellen. Hyaluronzuur fillers kunnen tot slot ook gebruikt worden om kleine rimpeltjes rond de ogen en fijne lijntjes op andere delen van het gezicht te behandelen.

De beste filler kiezen

Bij het kiezen van de beste filler is het van belang dat men kiest voor producten met een bewezen achtergrond. Alle hyaluronzuur fillers hebben specifieke kenmerken, en sommige, zoals Stylage fillers, zijn speciaal ontwikkeld voor specifieke behandelingen of gebieden. De beste filler is degene die veilig is, de gewenste resultaten oplevert, en wordt aanbevolen door een betrouwbare cosmetisch arts na een grondige beoordeling.

Complicaties zijn zeldzaam bij het gebruik van hyaluronzuur fillers, vooral wanneer de behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren arts. Echter, zoals bij elke cosmetische behandeling, is er altijd een klein risico op bijwerkingen zoals zwelling, blauwe plekken, of in zeer zeldzame gevallen een allergische reactie. Het kiezen van veilige en geteste fillers van A merken kan helpen dit risico te minimaliseren.

Conclusie

Bij het kiezen van “welke fillers zijn het beste?” is het essentieel om te overwegen wat het doel is van de behandeling, de specifieke behoeften van de huid, en het advies van een gekwalificeerde cosmetisch arts. Hyaluronzuur fillers zijn een veelzijdige en veilige keuze die tijdelijk volume en vocht aan het gezicht kan toevoegen, en bij juist gebruik, kunnen ze een jeugdige en verfriste uitstraling geven zonder de noodzaak voor permanente veranderingen.

Blijf jij ook graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen? Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste de nieuwste posts, ontwikkelingen, nieuwtjes, leuke acties en veel meer!

Geschreven door:

Drs. Jelle Claassen

Cosmetisch arts bij Kliniek voor Jou

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van alle nieuwtjes en ontwikkelingen met onze nieuwsbrief!

Afspraak, vraag of opmerking?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Afspraak maken