Waar fillers laten zetten?

Maar waar fillers laten zetten? Wanneer je overweegt om fillers te laten plaatsen, is het van essentieel belang om een goed geïnformeerde beslissing te nemen over waar en door wie de filler behandeling uitgevoerd zal worden. Fillers worden gebruikt om volume te herstellen of te creëren en om rimpels te verminderen. Deze behandelingen zijn divers; ze kunnen gericht zijn op het verzachten van statische rimpels, het herstellen van ingevallen wangen, of het creëren van vollere lippen. Hierbij wordt vaak gebruikgemaakt van hyaluronzuur, een lichaamseigen stof die helpt om vocht in de huid vast te houden.

Hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel van onze huid, maar de productie ervan neemt af naarmate we ouder worden. Hyaluronzuur fillers zijn uitermate geschikt om verloren volume te herstellen en de huid weer soepel en gehydrateerd te maken. Door zijn hydraterende eigenschappen is een hyaluronzuur filler ook effectief bij de behandeling van droge lippen. Een beetje filler kan al een aanzienlijk verschil maken in het uiterlijk en de textuur van de lippen bijvoorbeeld.

De filler behandeling

Een filler behandeling wordt uitgevoerd met een dunne naald, waarbij de filler voorzichtig in het behandelde gebied wordt geïnjecteerd. De procedure is vrijwel pijnloos. De resultaten van een behandeling met fillers zijn meestal direct zichtbaar, hoewel het eindresultaat pas na een paar dagen duidelijk zal zijn, als de zwelling afneemt.

Soorten fillers

Het is belangrijk om te weten dat er verschillende soorten fillers zijn. Tijdelijke fillers, vaak op basis van hyaluronzuur, zijn de meest voorkomende. Deze worden door het lichaam afgebroken en hebben daardoor een tijdelijk effect, meestal tussen de 6 en 18 maanden. Permanente fillers zijn wegens gezondheidsrisico’s verboden. Naast hyaluronzuur fillers zijn er ook andere soorten tijdelijke fillers, zoals die op basis van calciumhydroxylapatiet, poly-L-melkzuur en polymethylmethacrylaat (PMMA). Elk van deze fillers heeft unieke eigenschappen en wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Calciumhydroxylapatiet wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt voor diepere rimpels en het herstellen van volume in gebieden zoals de jukbeenderen. Poly-L-melkzuur is een biocompatibele en biologisch afbreekbare synthetische filler, die het collageen in de huid stimuleert en daardoor geschikt is voor grotere gebieden. PMMA-fillers zijn semi-permanent en worden gebruikt voor diepe rimpels en plooien, maar ook voor het versterken van de structuur in bepaalde gezichtsgebieden.

Waar fillers laten zetten?

Voor en na een liquid facelift, waar gebruik gemaakt wordt van een combinatie van fillers en Botox.

Waar fillers laten zetten

Ons advies is om je filler behandeling door een gespecialiseerde kliniek of bij de KNMG aangesloten cosmetisch arts uit te laten voeren. Redenen hiervoor zijn:

Veiligheid: Wanneer je kiest voor een behandeling met fillers, is jouw veiligheid van het grootste belang. Een cosmetisch arts gebruikt steriele technieken om infecties te voorkomen en is voorbereid op het adequaat reageren bij allergische reacties. Zij kennen de anatomie van jouw gezicht grondig, wat essentieel is om vitale structuren te vermijden en het risico op complicaties zoals blauwe plekken of zwellingen te minimaliseren.

Resultaat: De ervaring en achtergrond van een cosmetisch arts is jouw grootste bondgenoot in het streven naar een natuurlijk resultaat. Artsen kunnen putten uit een schat aan eerdere behandelingen om jouw unieke gezichtsvorm te analyseren en de fillers nauwkeurig te plaatsen. Deze expertise betekent dat je kunt vertrouwen op hun vermogen om de subtiele kenmerken van jouw gezicht te benadrukken en te verbeteren.

Productkennis: Er is een verscheidenheid aan fillers op de markt, elk ontworpen voor specifieke gebieden en resultaten. Een cosmetisch arts zal je informeren over de beste opties voor jouw specifieke behoeften, of je nu fijne lijntjes wilt verzachten of volume wilt toevoegen aan bepaalde delen van je gezicht. Ook kunnen zij adviseren hoe vaak je de filler behandelingen moet herhalen om de resultaten fris en natuurlijk te houden.

Noodprocedures: In het zeldzame geval dat er complicaties optreden na je fillerbehandeling, zoals een bloedvat dat wordt geblokkeerd, is het cruciaal dat je in handen bent van iemand die direct kan ingrijpen. Een cosmetisch arts heeft de kennis en middelen, zoals hyaluronidase, om snel te handelen en mogelijke schade te voorkomen.

Daarom, hoewel fillers beschikbaar kunnen zijn bij schoonheidssalons of spa’s, kun je beter naar een gespecialiseerde kliniek of een erkende cosmetisch arts gaan. Dit garandeert niet alleen de veiligheid en kwaliteit van de behandeling, maar ook de tevredenheid met de resultaten op lange termijn.

Meer weten over filler behandelingen?

In je keuze voor fillers speelt de expertise van de kliniek een cruciale rol. Wij garanderen persoonlijke zorg en professioneel advies om je schoonheidswensen veilig te realiseren. Wil je meer weten over filler behandelingen of persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Blijf jij ook graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen? Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste de nieuwste posts, ontwikkelingen, nieuwtjes, leuke acties en veel meer!

Geschreven door:

Drs. Jelle Claassen

Cosmetisch arts bij Kliniek voor Jou

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van alle nieuwtjes en ontwikkelingen met onze nieuwsbrief!

Afspraak, vraag of opmerking?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Afspraak maken